Ko si Blejski grad za svoje tekmovanje izberejo mladi vrtnarji, potem nastanejo prelepi cvetlični nasadki. Eksplozija ustvarjalnosti in znanja na vsakem koraku.

Biotehniški center Naklo je v marcu skupaj z Zavodom za kulturo Bled organiziral prvo grajsko tekmovanje mladih vrtnarjev in cvetličarjev. Tekmovanje bilo razpisano v okviru Konzorcija biotehniških šol Slovenije.

15 tekmovalk in tekmovalcev je bilo razporejenih na različnih mestih po gradu, že pred tekmovanjem pa so od organizatorjev prejeli načrt in fotografije mest, da so vedeli v kakšen prostor bodo umeščali svojo kreacijo.

Do začetka tekmovanja so jim pri pripravi lahko pomagali asistenti, potem pa se je vsak moral znajti sam. V dveh urah so svojo zamisel morali preliti v cvetlični nasadek z velikonočno noto, kar je bila razpisana tekmovalna tema.. Na tekmovanju so morali pokazati veliko svojega znanja.

In še rezultati, čeprav so bili tekmovalke in tekmovalci po mnenju predsednika strokovne komisije Simona Ogrizka nadvse izenačeni, so na koncu izbrali najboljše tri:  prvo mesto je osvojila Lara Gjergjek s Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje  Drugo mesto je zasedla Živa Vrhovnik iz Biotehniškega centra Naklo, tretje mesto pa Anže Zavrl, prav tako s celjske šole.

Več pa v prispevku.

Mojca Polajnar Peternelj