Blejski grad ponovno gosti umetniško razstavo. Tokrat je to Tranzicija slikarke Lučke Šparovec. S svojo razstavo, kot pravi, postavlja pod vprašaj trende, ki so zbanalizirani. Z naslovom razstave umetnica želi predstaviti prehod med starim in novim, ter se poglablja v trende in vrednote, ki nam jih posredujejo mediji. Razstavljena dela so večinoma v mešani likovni tehniki in vsebujejo elemente slikarstva in risbe.

Med najvidnejšimi umetnicami mlajše generacije

Na otvoritvi razstave je prisostvovala tudi likovna kritičarka in umetnostna zgodovinarka Petra Vencelj. Slikarka je, po njenih besedah, ena najvidnejših slovenskih umetnic mlajše generacije.  “Dela v Galeriji Stolp lahko dojamemo kot pogled skozi zamegljena očala. To je umetnica dosegla z uporabo paus papirja in mešane tehnike,” pravi Petra Vencelj in izpostavlja  natančnost umetničine risbe, ki je prikaz slikarjevega razmišljanja. 

Razstava v dveh galerijah

Dela umetnice so tokrat prvič na ogled v dveh galerijah hkrati. Razstavi sta plod sodelovanja Zavoda za kulturo Bled in Galerije 14. Organizatorji so tako želeli ljubiteljem umetnosti omogočiti ogled del Lučke Šparovec. Razstavi bosta tako v Galeriji Stolp na Blejskem gradu kot v Galeriji 14 (Prešernova cesta 14) na ogled do konca junija, v Galeriji 14 pa bo 28. junija ob 20. uri potekala tudi uradna zatvoritev razstave.

Ana Humerca Šolar