V Galeriji Stolp na Blejskem gradu je do konca meseca aprila na ogled razstava z naslovom “Velika narava na Bledu – nova dela”. S svojimi deli, ki so jih ustvarili v zadnjem času se predstavljajo člani KUD Velika narava iz Lancovega: Gašper Kordež, Romana Žitko, Špela Pirnat, Judita Mandelc Kunčič, Brigita Požegar Mulej, Gita Franko, Nataša Grohar in Galina Sapunzhi.

KUD Velika narava združuje akademske in ljubiteljske vizualne umetnike iz regije in tujine, ki vnašajo v prostor, v katerem že četrto leto aktivno delujejo, novo kakovost. Brigita Požegar Mulej, predsednica KUD Velika narava: “Kot že ime pove, se v svojem delovanju poklanjajo veličini narave, ki jih v danem okolju bogato in blagodejno navdihuje. S tem uravnovešajo odmaknjenost od mestnih centrov, a vsaj njegovi akademsko šolani ustvarjalci so tesno povezani z njimi. Ti tudi predstavljajo strokovno oporo ljubiteljskim slikarjem društva”.

V KUD Velika narava se združujejo umetniki z gornjesavske, blejske in radovljiške regije, dve akademsko šolani članici pa prihajata iz Ukrajine.

Razstava bo v Galeriji Stolp na Blejskem gradu na ogled do 30. aprila 2017, vsak dan med 8. in 20.uro