V Sloveniji je trenutno 58 upravnih enot. Pa čeprav so v različnih krajih, vse delujejo z istim sistemom, ki je večkrat vse prej kot enostaven. To so v svoji tretji veseloigri uprizorili igralci in igralke KUD Kamot. Igra nosi naslov Upravna enota, nastala pa je izpod rok Lucije Vidic. »Hotela sem se lotit neke teme, ki je blizu vsem in Upravna enota je tak prostor za razvit igro«. Igro so tekom vaj soustvarjali vsi igralci.

Predstava se odvija na upravni enoti, kjer si obiskovalci urejajo dokumente, dovoljenja in vse kar sodi zraven. Vendar se to (tako kot v vsakdanjem življenju) ne odvija brez zapletov. Igralci so postavljeni v situacije, ki jih na Upravni enoti doživi vsak slehernik – napačen obrazec, drugo okence, zamujen termin…Igra traja 75 minut in je polna napetih trenutkov, akcije in smeha. Razprodana premiera igre je bila 25. decembra. V naslednjih mesecih jo predstavljajo v kulturnih domovih bližnje okolice.

V kulturnem društvu v Zasipu delujejo štiri sekcije: otroška sekcija Navihančki, mladinska gledališka sekcija, odrasla gledališka sekcija Kamot in impro skupina Vaška scena. KUD Kamot deluje že tri leta. Od takrat pa so ustvarili tri gledališke igre – Usodna pletna, Pokljuški zdravnik in Upravna enota. Predsednica KUD Kamot je Meta Vodnjov, ki pravi, da so cilji društva povsem enostavni: »Kar tako z vetrom naprej. Pozitivno, delovno in potem se stvari kar odvijajo. To kar počnemo zdaj (z otroško mladinsko in odraslo sekcijo) so čisto sveže stvari. Naši cilji so, da to kar smo ustvarili speljemo in pokažemo čim širši publiki.«

Igrajo:
Meta Vodnjov, Lucija Vidic, Mark Džamastagič, Andrej Gracelj, Domen Ivanšek, Nataša Anderle, Lea Dabič in Jure Kozjek. Za tehnično podporo skrbi Nejc Hlebanja.

Urška Tišler