Prostore Medgeneracijskega centra na Bledu so zaradi koronavirusa do nadaljnjega zaprti, vendar to ni ustavilo pisateljev in pesnikov delavnice kreativnega pisanja. En mesec pred zaključkom delavnice so vsi udeleženci oddali svoje biografije, kratke zgodbe in pesmi, ki bodo izšle v tem letu pod naslovom Razlito Črnilo.

Pisateljica in mentorica tečaja delavnic kreativnega pisanja Nina Kosmač ne more skriti veselja nad uspešno zaključenim šest mesečnim avtorskim projektom. Dvanajst udeležencev delavnic je napisalo vsaj eno kratko zgodbo, nekateri kot Anton Končnik in Maja Milovanovič pa sta spesnila celo akrostihe v obliki klasične in moderne poezije. Publikacija v obliki knjige se imenuje Razlito Črnilo in je lektorirana in ustrezno formatirana, ter pripravljena za tisk. Ena izmed udeleženk,ki je profesorica slovenskega jezika in lektorica hkrati je prostovoljno lektorirala zapiske vseh novopečenih piscev. Matjaž Resman pa je kot grafični oblikovalec formatiral in ilustriral vsako kratko zgodbo in pesem posebej. Veliko abstraktnih, strašljivih in futurističnih ilustracij je tudi prispevala Mojca Hrast. Pisateljica Nina Kosmač: “Vsi smo se ogromno naučili o strpnosti in potrpljenju in dejstvo, da bo knjiga mojih učencev kmalu objavljena in bo izšla v tem letu je res velik uspeh vseh nas, kajti pisana beseda teh avtorjev, bo prvič objavljena v tej publikaciji. Veliko bolj pa me veseli, trdi Nina Kosmač, da so vsi udeleženci delavnice tako motivirani,. Pravijo, da da bodo nadaljevali s pisanjem.”

Časi epidemij so bili tudi zgodovinsko zelo plodni za kreativnost in literarno ustvarjanje, pravi Nina Kosmač in navaja avtorje kot so Manzonij,  Gabriel José García Márquez  in Viktor Hugo, ki so pisala o epidemijah svojega časa.

Nina Kosmač: “Uspeh delavnice kreativnega pisanje je dokaz, da je na Bledu veliko pisateljev in pesnikov, ter ljubiteljev pisane besede“.