Društvo za podvodne dejavnosti Bled (DPD Bled) je v sodelovanju s Slovensko potapljaško zvezo, Ribiško družino Bled, Občino Bled in Infrastrukturo Bled danes izvedlo tradicionalno, že 26. akcijo čiščenja dna in obrežja Blejskega jezera. Organizatorji so ob pomoči prostovoljcev Blejsko jezero in brežine očistili za več kot 6 m3 odpadkov.

V 26. tradicionalni akciji čiščenja Blejskega jezera sta Slovenska potapljaška zveza in DPD Bled združila moči z Občino Bled, Ribiško družino Bled, Infrastrukturo Bled, ribiči, čolnarji, reševalci, okoljevarstveniki in lokalnimi prebivalci. S pomočjo več kot 150 prostovoljcev so na obrobje Blejskega jezera potegnili 6 m3 odpadkov.

Predsednik Društva za podvodne dejavnosti Bled Janez Andrejc se je po akciji zahvalil vsem sodelujočim in dejal: »Čistilno akcijo izvajamo že 26 let in veseli me, da je udeležba vsako leto številčnejša. S skupnimi močmi lahko naredimo nekaj dobrega za okolje, naš trud pa je bil tudi tokrat poplačan, saj z vsakim letom v jezeru opažamo manj smeti. Vsaka tako uspešno opravljena čistilna akcija predstavlja majhno zmago z velikim pomenom in veseli smo, da je letos akcijo podprlo tudi podjetje Spar Slovenija.«

Podjetje SPAR Slovenija je čistilno akcijo Blejskega jezera podprlo v okviru svoje družbeno odgovorne kampanje Razmišljaj EKO logično.