Na že 29. čistilni akciji Blejskega jezera se je v soboto, 21. maja zbralo prek 150 udeležencev. S skupnimi močmi so jezero in nabrežje jezera očistili za skoraj pol tone odpadkov.

Društvo za podvodne dejavnosti Bled (DPD Bled) je pod okriljem Slovenske potapljaške zveze (SPZ) v sodelovanju z Ribiško družino Bled, Občino Bled in Infrastrukturo Bled izvedlo letošnjo čistilno akcijo. Prvič so se s svojo mobilno enoto pridružili tudi sodelavke in sodelavci iz Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano (NLZOH), v akciji pa so sodelovali tudi učenke in učenci blejske in radovljiške osnovne šole. S skupnimi močmi je 52 potapljačev in 107 drugih udeležencev nabralo skoraj pol tone odpadkov, kar je manj kot v preteklih letih. 

»Čistilna akcija ni le enodnevni dogodek. V zavedanju, da se osveščanje začne že pri najmlajših, smo se pri SPZ povezali z lokalnima osnovnima šolama in del učencev vključili v izobraževalno-ozaveščevalne aktivnosti na temo pomena čiste vode že v mesecih pred izvedbo akcije,« je dejal predsednik komisije za ekologijo SPZ in član DPD Bled Marko Gajić. Za podporo se je zahvalil vsem sodelujočim, ki so pomagali akcijo organizirati in izvesti, prostovoljcem  ter podjetju Spar Slovenija, ki je projekt podprlo že četrtič.