Zasneženi in v temo odeti gozd na Homu se je 19. januarja spremenil v gozd groze. Tiste skupine, ki so zbrale dovolj poguma, da vstopijo na gozdno pot, se niti približno niso zavedale kaj jih tam čaka. Seveda pa ni šlo brez prve pomoči. Prostovoljci, ki so pomagali pri izvedbi dogodka, so pred vstopom v gozd, vsaki skupini ponudili kakšen robček, plenico in ščitnike perila.

Dvajset minut na z zgolj svečami osvetljeni poti je v obiskovalcih vzbudilo strah in trepet, v nekaterih bolj v drugih manj. Naš pogum je resnično bil postavljen pred izziv, saj so nas v gozdu pričakala strašna bitja. Demoni, kateri so nas zapeljali v urok so nas vsakokrat presenetili in prestrašili, vendar nam je nenazadnje le uspelo. Končno smo prekinili urok in našli pot iz gozda.

Govorili smo tudi z Markom Džamastagičem iz Kulturno umetniškega društva KAMOT, ki nam je zaupal iz česa se je razvila ideja o gozdu groze. ”Ta projekt delamo že od leta 2014, zrasel pa je kot podaljšek projekta Začarani gozd.” nam zaupa in doda, da so želeli pripraviti nekaj bolj strašljivega.

Gozd groze se je z izjemo lanskega leta, izvajal vsako leto na Noč čarovnic. Tokrat se je dogodek prvič zgodil januarja, svoj čar pa je dodala tudi zimska kulisa zasneženega gozda. Vsako leto poskušajo pripraviti nekaj drugačnega. Letos so zabeležili devetdeset obiskovalcev, pogum pa so preizkusili tako starejši kot tudi najmlajši.

V prihodnosti bodo v KUD KAMOT še naprej izvajali improvizirane predstave, predstavi Pokljuški zdravnik in predstavo Usodna pletna. Tudi najmlajši v društvu pripravljajo svojo predstavo v letu 2019. Podpira jih ogromno ljudi. V vodilni ekipi je enajst ljudi, celotno društvo pa sestavljajo člani vseh generacij.

Špela Lausegger