V novi Knjižnici Bled v maju pripravljajo številne dogodke tako za odrasle kot za otroke. Knjižničarke in knjižničarji vas vabijo, da se jih udeležite.

Odrasli

Četrtek, 12. 5. 2022 19:30: Vojko Zavodnik »Po sledeh Arnolda Riklija«

Življenje Arnolda Riklija, prva svetlobna postaja, prva zračna uta na svetu, edinstveno atmosfersko zdravljenje, blejska železna voda, čudodelna klima, …,so izvirne zgodbe Bleda, ki bi lahko zopet postale del čudovite uspešnice in ponovno navdušile številne zahtevne goste. Ali danes pri trženju in uporabi Riklijevega imena kaj bolj spoštujemo dokazana zgodovinska dejstva ter skrbneje varujemo še zadnje ostanke nekdaj bogate Riklijeve zapuščine, nam bo v predstavitvi monografije zaupal Vojko Zavodnik. 

Četrtek, 19. 5. 2022, ob 19:30: Toni Mežan »Predstavitev knjige Čarodej Toni : avtobiografija kmečkega fanta, čarobnega umetnika in lokalnega politika«

Dvesto štirideset strani zanimivih doživetij, sto pet fotografij in odkrite, do sedaj manj znane informacije o avtorjevem življenju so, poleg njegovih izkušenj na področju javnega nastopanja, zagotovo garancija za zanimivo predstavitev knjižnega prvenca. Toni Mežan na predstavitvi obljublja tudi glasbeno presenečenje, možnost nakupa še zadnjih izvodov knjig ter napoved novega knjižnega dela z naslovom Vaški posebnež. 

Četrtek 26. 5. 2022 19:30:00: Barbara Hanuš »Predstavitev knjige Kavni krog«

Barbara Hanuš, avtorica knjige nas bo v pogovoru z založnico, Majo Jug Hartman popeljala med gospe, ki se v domu za starostnike zbirajo ob jutranji kavi. Kljub zavedanju, da se življenje počasi izteka, so njihova druženja polna smeha in zabavnih dogodivščin.

Prireditve za otroke

Petek, 6. 5. 2022, ob 17:00:00: Gledališka predstava »Enkolsa, skrivnost ujeta v jezeru«

Gledališka predstava v izvedbi učencev OŠ Bled, pod mentorstvom Elizabete Žnidaršič S.-Erži in Eve Klinar. Že naslov predstave pričara pridih strašljive skrivnosti. Skupina najstnikov na skrivaj pobegne v zapuščeno kočo ob jezeru, kjer si daleč od oči staršev želijo malo zabave. A kmalu jim strašna nevihta onemogoči pot domov. Bodo razvozlali skrivnost jezera? Je legenda o Enkolsi, ki živi v jezeru, resnična?

Petek, 27. 5. 2022, ob 17:00: Glasbena pravljica “Inštrumenti oživijo”

Glasbeno pravljico je napisala Ana Novak. Nastopili bodo pevci OPZ DO RE MI in mlajši inštrumentalisti. 

Ves mesec bo knjižnici na ogled razstava »Vitrina ustvarjalnosti – Ustvarjeno z ljubeznijo«
S svojimi izdelki se predstavljata ustvarjalki Maja in Natalija Kos z Bleda. Ogledali si boste lahko razstavo ročno narejenih izdelkov, ki nastajajo z veliko mero ljubezni in s smislom za lepoto. 

Fotografa, domačina Miro Zalokar in Matjaž Resman (fotkaj.me) sta v svoj fotografski objektiv ujela utrinke selitve blejske knjižnice. Razstava fotografij “Kako smo selili blejsko knjižnico” bo na ogled do konca maja.