V Kmetijsko gozdarski zadrugi Gozd Bled vas tudi to soboto, 15. 5., od 8:00 do 12:00 vabijo, da jih obiščete.

Po ljudskem izročilu je velika nevarnost nenadne slane in pozebe med 12. in 14. majem, ko godujejo sv. Pankracij, sv. Servacij in sv. Bonifacij. Ledeni možje so del starega vremenskega izročila, ki so ga ljudje jemali zelo resno dolga stoletja, saj velja, da prinašajo hlad in dež. V teh dneh so v vinogradih kurili, da bi preprečili pozebo. Ledenim možem 15. maja sledi še Zofka, ki je simbol za moker in deževen dan. Če nas ledeni možje in Zofka res obiščejo, naj bi sledilo lepo in toplo poletje.

V soboto 15. maja, na dan ko goduje mokra Zofka, bodo med 8. in 12. uro na dvorišču zadruge spremljali, če bo upravičila svoj sloves in spustila kakšno dežno kapljo, njihovi zvesti ponudniki:

Marija Žvan s polno mizo okusnih mlečnih, mesnih in sladkih Bohinjskih dobrot, vložnin, medenih izdelkov ter pisanih pletenin. Kmetija Pr’Kocjanc z okusnimi in krepkimi mlečnimi izdelki. Kmetija Pr’Obvak z odličnimi, zdravja in energije polnimi izdelki iz aronije. Mateja Reš bo tržnico ovila v omamen vonj sveže pečenih domačih izdelkov. Kmetija Pr’Markot s sveže mletimi mokami in zdrobi, zelenjavo ter pestro izbiro domačih marmelad. Za ljubitelje okusne kapljice bodo skrbeli z Vinarstva Vrabec. Čudovite izdelke za pomladno okrašen dom bo pripravila Alenka Zupan.

Prodaja na tržnici se bo izvajala na odprtem prostoru, kjer bomo z ustreznimi organizacijskimi ukrepi poskrbeli za varno oskrbo. Prosimo pa tudi vas obiskovalce, da ob obisku tržnice upoštevate aktualna navodila in usmeritve glede korona virusa.