Na pogovore so se prijavili vsi, ki so ocenili, da so jim kršene pravice in bi jim lahko varuh s sodelavci pomagal. Prijavilo se je 10 ljudi. Pogovori so potekali v četrtek 23. januarja 2020 v prostorih občine Bled.

Ta dan je varuh obiskal tudi bo OŠ prof. dr. Josipa Plemlja in se pogovoril z vodjo Medobčinskega inšpektorata in redarstva mag. Primožem Lahom. Seznanil se je z delom omenjenih institucij in s težavami, s katerimi se srečujeta pri uresničevanju pravic ljudi. Srečal se je tudi z županom Janezom Fajfarjem in njegovimi sodelavci ter z njimi govoril o prizadevanju občine za spoštovanje pravic občanov.

S poslovanjem zunaj sedeža se skuša institucija Varuh človekovih pravic Republike Slovenije (Varuh) približati tistim, ki jo potrebujejo. Enkrat na mesec varuh s sodelavci obišče določen predel Slovenije in se pogovori z vsemi, ki bi pri uveljavljanju svojih pravic potrebovali pomoč institucije, ki jo vodi. To obliko dela institucija izvaja že vse od začetkov njenega delovanja leta 1995.

Urška Tišler