Od 7. do 9. septembra je na Bledu prvič potekal Vaški vikend. Na Bledu se zavedajo svoje dediščine, zato so septembrski vikend posvetili ljudskemu izročilu in hkrati predstavili delo turističnih in kulturnih društev.

Avtentičnost je ena izmed strateških prednosti Slovenije, ki so jo na Promenadi skozi ljudske zgodbe in kulinarično ponudbo društva predstavila turistom. Bogato vaško življenje so med drugimi predstavile tudi Prgarke, ki prihajajo iz Zasipa, svojo zgodbo okoli zgodovine pa so napletle s pomočjo hrušk. Turistično društvo Bled je že pred leti obudilo staro gorenjsko jed, posmoduljo, ki jo pečejo v posebni peči, tokrat pa so se z jedjo predstavili tudi na Promenadi. Blanske perice iz Bohinjske Bele so obudile običaje ob ročnem pranju perila in tako navdušile vse tiste, ki so to videli prvič.

Na odru so se tri dni vrstili različni nastopi, ki so jih pripravili KUD Kamot Zasip, Mladi prgarji, Blanske perice, Folklorna skupina Ribno in Folklorna skupina Bled. Vaški dnevi na Blejski promenadi so dodobra navdušili tako domačine, kot turiste. Društva pa več optimistično pozdravljajo dogodke, na katerih lahko širijo ljudsko izročilo.