Na Bledu se je z današnjim dnem odprla razstava Melita Vovk osebno. Raznolika dela Melite Vovk, med njimi so tudi še nikoli razstavljena, si bodo ljubiteljice in ljubitelji umetnosti lahko ogledali na osmih različnih prizoriščih. Izbor del za razstavo je pripravila umetničina hči, akademska slikarka Ejti Štih. Velika blejska razstava Melita Vovk osebno, ki je nastala pod okriljem Zavoda za kulturo Bled bo na ogled vse do 31. julija.

Na prizoriščih: Blejski grad – Galerija Stolp, Kapela in Dvorana nad muzejem, Festivalna dvorana Bled, Kavarna Apropo Bled, Knjižnica Blaža Kumerdeja Bled in Galerija Melite Vovk v Trgovskem centru Bled bodo tako na ogled dela, ki jo predstavljajo kot portretistko in kronistko osebnega študijskega in družinskega življenja, kot slikarko, ki je bila vpeta v sočasne likovne tokove, kot grafičarko (na Akademiji za likovno umetnost je opravila specializacijo iz grafike!), pa tudi kot risarko in koloristično virtuozinjo pejsažev, kolažistko in povsem abstraktno umetnico z veliko osebnoizpovedno in družbenokritično angažiranostjo.

Razstava je posebna, saj poleg ilustracije in slikarskih del Melite Vovk, ki so bila bodisi objavljena, bodisi že razstavljena, prikazuje tisti del njenega opusa, ki je bil povsem oseben in je nastajal iz njenega čistega likovnega raziskovanja in užitka, torej ni bil namenjen javni predstavitvi. Izbor del za razstavo ni bil lahek – pripravila ga je njena hči, prav tako akademska slikarka, Ejti Štih – saj je bila Melita Vovk vsestranska umetnica, v javnosti najbolj znana kot ilustratorka, karikaturistka, scenografinja in kostumografinja, vendar je njen opus veliko več kot to.

V Zavodu za kulturo Bled so ob tem oblikovali tudi spletno stran http://melitavovk.si/ , na kateri prek spletnega obrazca zbirajo zgodbe o osebnih srečanjih z Melito Vovk ali zgodbe povezane z njenim ustvarjanjem. Sporočijo pa jih lahko tudi na telefonsko številko 572 97 79  (od ponedeljka do petka, med 8. in 12. uro) ali po pošti na naslov Zavoda za kulturo Bled, Cesta svobode 11, Bled. Povedano bodo zapisali in prav tako objavili na spletu, v prihodnje pa želijo izdati tudi tiskano zbirko zgodb v spomin na Melito Vovk.