Vieux Farka Touré se je rodil leta 1981 v Maliju. Je sin Alija Farke Touréja, ki v zgodovini velja za enega izmed najboljših glasbenikov vseh časov. Nekateri ga danes označujejo za saharskega Jimija Hendrixa, a sam ostaja in se ne primerja rad z drugimi. Svojo glasbeno pot je začel kot tolkalec, nato pa je bila privlačnost kitare zanj premočna. Pri 12 letih je začel z igranjem kitare in še danes je v njegovem slogu prisotna ritmičnost, ki izvira iz predhodnega igranja na tolkala.

 

Sproščeni in energični nastopi

Njegove nastope v živo opisujejo kot sproščene in energične. Od drugih glasbenikov se razlikuje po tem, da glasbo in skladbe prilagodi občinstvu, ki stoji pred njim in zato njegov nastop na letošnji Okarini ni enak nobenemu predhodnemu. Kot pravi posluša občinstvo, začuti njihovo energijo in se jim prilagodi.

 

Preplet preteklosti in prihodnosti

V svoji glasbi prepleta preteklost in prihodnost. Skozi leta ustvarjanja je našel svoj značilen slog, vseeno pa so v njegovi glasbi močno prisotni afriški vplivi elementi rocka in latino glasba. Zadnji album Samba, ki je izšel aprila 2017 je poseben zato, ker je bil posnet povsem spontano, v živo z občinstvom v studiu. Dolgo časa so želeli uresničiti ta projekt in glasbenik je s končnim izdelkom zelo zadovoljen. Prav tako tudi kritiki, ki ga označujejo za njegovo najboljšo stvaritev do sedaj.

 

Občinstvo na Bledu navdušeno

Občinstvo na Blejski promenadi je navdušil in z odra so ga pospremili z bučnim aplavzom, ki mu ni bilo videti konca. Ob poslednji vrnitvi na oder pa se je od poslušalcev poslovil z romantično mirno skladbo.