Med 8. in 11. februarjem bo Festivalni dvorani potekal že osmi mednarodni festival AS Bled, ki je namenjen tako mladim glasbenikom kot širši koncertni publiki.

Pod umetniškim vodstvom profesorja Leva Pupisa je festival od svojega nastanka leta 2014 prerasel v osrednji tovrstni dogodek v tem delu Evrope. Kulturno društvo Sekvoja in Zavod za kulturo Bled sta tokrat pripravila bogat štiridnevni glasbeni dogodek, sestavljen iz vrhunskih koncertov, izobraževalnih delavnic, mojstrskih tečajev in glasbenega sejma.

Mladinski saksofonski orkester SOS bo skupaj s svetovno uveljavljenimi saksofonisti, nastopil na uvodnem koncertu v četrtek, 8. februarja ob 20. uri v okviru slovesnosti Prešerni SOStenuto. Do nedelje, 11. februarja, bodo na sporedu še trije koncertni večeri: SPECTRUM, večer s saksofonskim kvartetom iz Avstrije v petek, 9. februarja ob 20.30, ARTIST GALA, koncert profesorjev festivala v soboto, 10. februarja ob 20.30 in zaključni koncert festivala Rapsodija v zlatem v nedeljo, 11. februarja ob 18. uri.

Brezplačne vstopnice so na voljo na mojekarte.si in v Turističnem društvu Bled (Cesta svobode 10) ter uro pred prireditvijo na blagajni Festivalne dvorane.

mpp