Zaradi velike količine turistov, se je na Bledu že pred leti pojavila potreba po boljšem informiranju. Na Turizmu Bled so se zato lotili projekta »Vprašaj me, sem domačin« oziroma »Ask me, I’m local«. Naloga informatorjev je torej da turistom pomagajo na različne načine, jim predajajo uporabne informacije o Bledu ter da jih opozarjajo kaj lahko in česa ne smejo početi na promenadi.

Pozitivne povratne informacije

Delovanje informatorjev projekta »Vprašaj me, sem domačin« je pri turistih dobro sprejeto. Obiskovalci so hvaležni za koristne informacije, prav tako pa se tudi zahvalijo za opozorila in jih upoštevajo. Tudi domačini projekt z veseljem podpirajo.

Konec poletne sezone

Projekt je predvsem pomemben v poletnih mesecih, ko je na Bledu veliko turistov. Informatorji bodo s svojim delovanjem prenehali prihodnjo nedeljo. Vseeno pa tudi v jesenskih mesecih turisti ne bodo prepuščeni sami sebi. Ob lepih dnevih bomo še vedno lahko srečali značilne bele majice z napisom Ask me, I’m local.

Od leta 2018 dalje

Projekt je bil prvič predstavljen junija 2018. Ker je že prvo sezono požel velik uspeh, so se na Turizmu Bled odločili, da bodo z njim nadaljevali tudi v letu 2019. Boštjan Bak, eden od najdlje sodelujočih informatorjev, meni, da se bo »Vprašaj me, sem domačin« nadaljeval tudi v letu 2020 in še naprej.

Ana Humerca Šolar