La Negra je glasbena zasedba iz Španije, ki je na Festivalu Okarina predstavila svoj novi album Colores. Ta je izšel lansko leto in kot nam je zaupala pevka zasedbe Amparo Velasco, so ga ustvarjali v miru, v objemu neke hiše, daleč od ljudi. Album je poln čustvenih pesmi, za katere je besedila napisala sama ali pa skupaj s kitaristom Punkyjem, ki prav tako sodeluje pri ustvarjanju njihove glasbe. Nekaj besedil, na tem albumu je le ena skladba, so prevzeli od znanega španskega pesnika Federica Garcíe Lorca.

 

Glas pevke je poseben, raskav in izrazit. Dolgo se svojega talenta ni zavedala in profesionalno glasbeno kariero začela precej pozno. Od nekdaj goji ljubezen in spoštovanje do flamenka, ki je močno vpet v ritme La Negre. Kot pravi je njihova glasba mešanica vsega in skoznjo izraža svoja čustva, čustva življenja. Čeprav so pesmi napisane in odpete v španskem jeziku jih skozi čustveno interpretacijo razumemo vsi.

 

Zasedbi se je na odru pridružil tudi glasbenik Kilema, ki živi v Španiji, drugače pa prihaja iz Madagaskarja. Igra na tamkajšnje tradicionalne inštrumente. V glasbi so tako prisotni jazz, latinskoameriški in afriški ritmi, ki ob močnem glasu pevke v vsakomur vzbudijo čustva. Tudi koncert na drugi večer Festivala Okarina ni bil nič drugačen. Njihova energija in španski temperament se je od prvega tona naprej širil po zgornji terasi Blejskega gradu in La Negra je skupaj z obiskovalci zaživela.