Pod okriljem Zavoda za kulturo Bled se danes začenjajo že 14. Srednjeveški dnevi. V parku pod gradom je domača srednjeveška skupina, KDIS viteza Gašperja Lambergarja, postavila svoj tabor, v katerem bo živahno vse dni v tednu. Med tednom se bodo na zgornji grajski terasi s popoldanskimi nastopi predstavljali članice in člani gostujočih slovenskih srednjeveških skupin. V soboto in nedeljo pa bodo večkrat v dnevu nastopile tri srednjeveške skupine: domača ter gostje iz Višegrada in Lanciana. 

KD IS viteza Gašperja Lambergarja letos v goste vabi Kulturno društvo Lonca, Društvo Cesarsko-kraljevi Ptuj, TD Suha Krajina (Žužemberk), Skupino Galiarda, viteze sv. Jurija iz Višegrada ter metalce zastav in bobnarje iz Montecassiana.

Med 31. majem in 3. junijem bo pri grofu Lambergarju vsak dan gostovala ena od slovenskih skupin, na te dni bo tudi popoldanski nastop na zgornji terasi gradu (ob 17:30).

V soboto in nedeljo (4.–5. junij) v goste prihajata skupini iz Višegrada na Madžarskem in italijanskega Lanciana. Skupaj z domačo srednjeveško skupino viteza Gašperja Lambergarja bodo večkrat v dnevu nastopili za obiskovalce, vsakič na zgornji terasi. Na spodnji terasi se bodo s svojo ponudbo predstavili lokalni rokodelci in obrtniki.

V parku pod gradom bo Lambergarjeva vojska postavila tudi tabor (31. 5.–5. 6.), kjer bo še posebej živahno med tednom.

Celoten spored najdete na https://www.blejski-grad.si/si/koledar-prireditev/2022/04/11/426-14-Srednjeveski-dnevi  

Današnji spored / torek, 31. maj

LAMBERGARJEV TABOR
9:00–17:00
Viteški dan: spoznajte se s srednjeveškim orožjem, z zaščitno opremo in kodeksom obnašanja vitezov, pridružite se šoli mečevanja in si oglejte dvoboje z različnimi srednjeveškimi orožji

ZGORNJA TERASA GRADU
11:00
Nastop domače srednjeveške skupine viteza Gašperja Lambergarja
17:30
Nastop srednjeveške skupine Lonca iz Škofje Loke
Nastop domače srednjeveške skupine viteza Gašperja Lambergarja