Bled bo 8. in 9. junija gostil že osmi mednarodni dogodek Bled Water Forum, ki bo obravnaval različne tematike na temo pitne vode od vira in distribucije do končnih porabnikov, pa naj bomo to ljudje ali industrija.

Politični predstavniki in strokovnjaki iz dvanajstih evropskih držav ter iz Južne Koreje, ZDA in Argentine bodo predstavili in primerjali različne direktive o pitni vodi in predstavili praktične rešitve varovanja vodnih virov ter inovacij in promocij na področju rabe pitne vode. Letos bodo prvič v okviru dogodka nosilcem najboljših in najinovativnejših praks upravljanja z vodami podelili priznanja European Water Awards. Prav tako bo prvič v okviru strokovnega foruma na blejski promenadi za širšo javnost organiziran interaktivni festival vode z degustacijo voda s celega sveta. Kot so sporočili organizatorji festivala, se bodo obiskovalci lahko udeležili tudi kulinaričnega sprehoda, prikaza priprave brezalkoholnih koktajlov ter poskusili prvi vodni šampanjec na svetu.

Soorganizator dogodka je Ministrstvo za naravne vire in prostor, minister Uroš Brežan pa bo častni pokrovitelj dogodka. Festival soorganizira tudi JZ Turizem Bled.

mpp