V sredo 11.12.2019 smo se udeležili odprtja tekmovalne fotografske razstave Foto kluba TNP. Dogodek se uvršča med dogodke ob Mednarodnem dnevu gora (11. december) in je del festivala Brati gore.

Na letošnji, tokrat že 28. tekmovalni klubski razstavi, sta bili razpisani dve tekmovalni kategoriji. V kategoriji za razstavo v Infocentru Triglavska roža Bled je bila razpisana kategorija Flora in favna, v kategoriji digitalne fotografije pa je bila tema prosta. Razstava vsebuje 30 najboljših fotografij. Med samim programom pa smo si lahko ogledali projekcijo vseh lepot Triglavskega narodnega parka, ki so jih v objektiv ujeli člani kluba.

Na natečaju in na razstavi s svojimi fotografijami in digitalnimi fotografijami sodelujejo naslednji člani foto kluba TNP: Marjan Burgar, Bojan Kolman, Franci Pogačar, Silva Resman, Vili Vogelnik, Drago Vogrinec, Bogy Urevc, Miro Zalokar. Po izboru selektorja Simona Krejana (KMF FZS, AFIAP, član Fotografskega društva Janez Puhar Kranj), so bile avtorjem na odprtju razstave podeljene diplome in nagrade za najboljše tri fotografije iz vsake kategorije.

Razstava bo na ogled do 2. februarja 2020, v Infocentru Triglavska Roža Bled.

Foto klub Triglavskega narodnega parka

Foto klub TNP je bil ustanovljen leta 1985, kmalu po ustanovitvi Triglavskega narodnega parka. V letu 2020 bodo torej zabeležili 35 let delovanja. Člani Foto kluba Triglavski narodni park so skupina fotografov, navdušencev, predvsem pa privržencev Triglavskega narodnega parka. Do sedaj klub šteje 48 članov, vsi pa prihajajo z okolice Triglavskega narodnega parka. Cilji delovanja Foto kluba TNP so predvsem fotografsko dokumentiranje naravne in kulturne dediščine ter življenja ljudi v parku. S svojim delom, z razstavami in promocijo, je Foto klub TNP med največjimi podporniki in ambasadorji Triglavskega narodnega parka.

Urška Tišler