Bled je predzadnji vikend v aprilu gostil že tradicionalno 59. Prvomajsko veslaško regato. V dveh dneh je nastopilo 146 veslačev in veslačic iz sedmih veslaških klubov. Gre za prvo izmed petih letošnjih regat, ki velja velja za kriterijski izbor reprezentančnih posadk.

Veslanje je doma na Bledu. Blejsko jezero velja za eno izmed najlepših veslaških destinacij in skupaj z regatnim centrom v Mali Zaki nudi odlične pogoje za treninge in tekmovanja. Kot nam je povedal Jernej Slivnik, organizator dogodkov pri Veslaškem klubu Bled, je mladih talentov v blejskem veslaškem klubu kar nekaj: »Bled ima veliko bazo, a želimo jo še razširiti. Talenti obstajajo, a težko jih je najti in obdržati v športu«. Glavni trener Milan Janša je ob začetku sezone optimističen in od vseh svojih varovancev v letošnji sezoni pričakuje napredek.

Imeli bodo še dovolj možnosti, da se izkažejo tudi na domačem terenu. Bled letos gosti štiri veslaška tekmovanja, naslednje že 19. in 20. maja. Na tej regati se bodo pomerili mladi do 16 let in veterani. V juniju je na sporedu prav tako tradicionalna 63. Mednarodna regata, na kateri bo nastopil 15 držav in okoli 600 udeležencev. V septembru sledi še tradicionalno državno prvenstvo v veslanju. Leta 2020 bo Bled gostil svetovno prvenstvo, ki je kot pravi Slivnik zelo dober motivator za mlade veslače in veslačice željne športnih uspehov.