Destinacija Bled je letos že oktobra presegla milijon nočitev. Po podatkih Občine Bled je bilo do 31. oktobra na Bledu 1.031.160 nočitev, kar je nov rekord. Največ nočitev so letos ustvarili gostje iz Velike Britanije, več kot 117.000, na drugem mestu so Nemci z več kot 92.000 nočitvami, na tretjem pa so gostje iz Združenih držav Amerike prehiteli goste iz Italije. Američani so na Bledu ustvarili nekaj več kot 67.00 nočitev, Italijani pa nekaj manj kot 65.000.

Zanimivo je, da se skozi vse leto na tretjem mestu menjajo gostje iz Italije in Združenih držav, glede na to, da vsako leto veliko gostov iz Italije Bled obišče v času decembrskih praznikov pa na Turizmu Bled pričakujejo, da bodo na koncu na tretjem mestu Italijani.

V drugi polovici novembra so na Bledu bivali domači in tuji gostje kot udeleženci ali spremljevalci svetovnega veteranskega šahovskega prvenstva in biatlonci in njihovi spremljevalci ter navijači, ki blejske hotelske kapacitete polnijo v teh dneh.

Po zagotovilih Turizma Bled je dobro obiskana tudi zimska pravljico na Jezerski promenadi, kjer so med drugim pripravili akcijo Posvoji zeleno drevo! Zelena drevesa picea pungens  – bodičasta smreka,  ki sedaj krasijo pravljično Jezersko promenado, bodo od 6.1.2019 potrebovala nov prostor za rast, kdor želi pa lahko drevo vzame za svoje.